Limburgse Filmdagen 2019


Op 13 en 14 april jl. vonden in filmhuis De Domijnen in Sittard de Limburgse Filmdagen 2019 plaats, georganiseerd door CineLOVA (platform voor non - professionele filmers).

Limburgse Filmdagen 2018


In 2018 zal de LFD plaatsvinden op zondag 15 april. De locatie betreft Filmhuis De Domijnen in Sittard.

Limburgse Filmdagen 2017


In het weekend van 8 en 9 april vonden in de ECI Cultuurfabriek te Roermond de Limburgse Filmdagen plaats. Er namen 30 films deel aan de competitie. De algehele laureaat van het festival werd toegekend aan de film "De afrekening" van Jef Caelen. Toeschouwers die beide dagen aanwezig waren geweest konden na afloop stemmen voor de zaalprijs. Arie Stas mocht deze prijs in ontvangst nemen voor zijn film "Jeruzalem, betwiste stad". Namens onze eigen club was Pieter Kiewied vertegenwoordigd met de film "Parel der Limburgse Kempen". Pieter kon na afloop een bronzen prijs afhalen.

Voor een totaal overzicht zie bijgaand Palmares

Succes tijdens Limburgse Filmdagen


In het weekend van 21 en 22 mei 2016, werden in het Cultuurhuis te Heerlen de jaarlijkse LFD (Limburgse Film Dagen) gehouden.

Van de 36 films die in het weekend vertoond werden waren er ook 2 uit eigen gelederen. In de categorie clubfilms streden deze mee voor de eer.

En succes was er ook. GOUD werd behaald door "Niet geschoten...altijd mis"en ZILVER was voor "Een koekje van eigen deeg".

Algemeen laureaat werd de film "Verdwaald" van Jef Caelen, een film met een actueel thema dat zich afspeeld in het milieu van de katholieke kerk.

Voor een totaal overzicht zie bijgaand Palmares